View unanswered posts | View active topics It is currently 13 Jun 2026, 08:16

Reply to topic  [ 35 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4
Sesiune de Karting la circuitul Amckart (Tunari) 
Author Message

Da cum sa nu...sigur te descurci...eu tin minte ca m-am dat prima data acum 2 ani (pe vremea aia nu stiam de simracing) la Cluj si in primul ac de par am facut spin, derapam peste tot, nu cunosteam racing line-ul...dupa ce am inceput simracing-ul am inteles cum e cu trasele ideale( dar franam prea mult) si la sfatul lui Tzaca am mers in extrema cealalta al momentum-ului in care pur si simpu aruncam kartul cat de tare puteam fara sa derapeze pe trasa ideala(cu tehnica asta m-am apropiat mult de timpii alienilor circuitelor de karting, chiar scotand recordul pistei din Cluj-Polus)...urmatoarele tehnici care abia astept sa le incerc sunt trailbraking-ul, acceleratia progresiva si franarea degresiva si o combinatie intre tehnica momentum-ului cu aplicarea acceleratiei cat mai repede posibil cu care sper sa rup normele:))...

As alege oricand o masina inchiriata in dauna karturilor dar neavand aceasta alternativa mai bine merg la karting decat sa-mi stric masina personala, iar racing ca la karting(bumper too bumper, ciocniri, close racing) n-o sa ai parte nicaieri.

07 Feb 2012, 14:06
Profile

tehnicile de care zici , necesita din pacate un cart de competitie. Cu cele de agrement acceleratia nu e suficient de liniara sa poti jongla cu ea . Iar diferenta de franare intre kartul de agrement si cel de competitie e colosala. Unde cu cel de agrement te sui practic pe pedala de frana , cu cel de competitie daca apesi pedala mai mult din jumatea cursei blochezi super usor. Iar ca sa exploatezi progesiv acceleratia iti trebuie kart cu viteze, fara, pur si simplu e prea liniara acceleratia, datorita turatilor scazute. Iar recordurile nu prea au nici o relevanta , pentru ca necesita conjuctura multor factori. Sa ai cel mai bun kart , sa fii in forma, sa ai gume bune , conditii atmosferice perfecte, etc .
P.S. La Prejmer se poate merge cu karturile de agrement ?

07 Feb 2012, 22:02
Profile

Am facut un drum pana la Bucuresti pt. o operatie la genunchi si am profitat de ocazie mergand si la karting, mai ales ca dupa operatie urmeaza o perioada lunga de convalescenta.

Am ignorat durerea ligamentului incrucisat rupt si nu-mi pare rau, la Prejmer e vis, circuitul este incredibil dar din pacate s-au cam terminat banii acolo si deocamdata ramane in stadiu asta neterminat. Au un singur kart de agrement dar ziceau ca in 2 sapt. incearca sa aduca si altele.

Cum ziceam circuitul e superb, kartul e de 11 cai dar se comporta superb, nu subvireaza, nu derapeaza, a fost orgasmica senzatia....trebuie neaparat sa facem un kart session la Prehmer, peste 1-2 luni sa-mi revin si eu:p

Am mai fost si la Skykarting cu un PB de 45,6 in conditiile in care pe ziua aia nu a mai scos nimeni sub 50 iar recordul pistei era 45,1, detinut de un tip care se da toata ziua acolo. avea 37sec indoor in conditiile in care alex mirea era alien cu 40 de secunde, ii clar ca se da des tipul plus ca are in jur de 60kg...v-ati mai dat careva la skykarting cu noul layout(indoor outdoor)

05 Jul 2012, 09:56
Profile

Wow, un singur kart de agrement?
Macar incape lumea sa se dea cu el pe rand sau trebuie sa astepti mult?

11 Jul 2012, 11:43
Profile

De unde sa stiu Simu, asa ma intrebi de zici ca eu is angajat acolo...glumeam

Stiu doar ca se organizeaza Driftfest in 16-18 iulie, ziceau ca incearca sa aduca karturi pana atunci, daca esti interesat iti dau numarul de telefon al unuia dintre patroni...

11 Jul 2012, 23:30
Profile
Reply to topic   [ 35 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4