Cand am spus ca ma bate gandul nu am mintit si in ultimile zile mi-am stors neuronul cam cum as putea impaca si "capra si varza", adica sa mai impac si familionu, asta bineinteles cand apuca sa stea la calculator.
Ei si am ajuns la primul concept (beta ca mai e pana la RC

):

Inca nu am trecut la dimensiuni dar toate elementele sunt la scara, scheletul fiind de 1,8m inaltime ( sper sa nu ajung asa pana apuc sa finalizez proiectul

).
Din punct de vedere al functionarii, dupa ce m-am consultat cu furnizorul, se pare ca nu sunt probleme majore si poate fi asigurata si rigiditatea prin elemente de blocare rapida.
Din punct de vedere al reglajelor:
- scaunul e pe cadru asigurandu-se o anumita distanta la montaj la montaj si apoi va trebui sa fie pe glisiere ptr a se asigura accesul, si pozitionarea usoara. Cadrul scaunului nu e prins de cadrul mesei ptr a da posibilitatea folosirii unui scaun normal;
- volanul - se poate regla inclinarea si pozitie in jos, in sus fiind limitat de tablia mesei se poate compensa din ajustarea scaunului pe inaltime dar e mai dificil;
- pedalele - pot fi reglate in limite relativ mici inainte/inapoi. Nu sunt probleme la reglajul inclinarii;
- schimbatorul - pozitia depinde doar de pozitia suportului la montaj.
Aici e un pdf unde se poate vedea mai bine proiectul.
Astept mai ales critici referitor la pozitie, functionalitate in plus sau in minus, sugestii, orice

.
Nu ma intrebati de pret ca nu am inca idee

.