Din pacate anul asta cred ca pot sa numar pe degete la cate curse am alergat si nici in viitor nu pot promite ca voi putea atat de des cat mi-as dori.
Oricum daca se va organiza un campionat voi incerca sa particip si daca va fi cazul pot sa sponsorizez, in limite acceptabile, eventuale premii.
Anul trecut am incercat sa organizez un campionat paralel cu GT1 si desi s-au inscris initial multi, dupa primele 2 curse entuziasmul s-a evaporat asa ca pana la sfarsit au ramas 4 sau 5 oameni. In acelasi mod s-au desfasurat lucrurile in toate campionatele din 2008 pana in prezent. 2008 fost primul an in care am participat la curse si a fost primul si ultimul campionat in care au participat constant peste 10 concurenti pe cursa.
De fiecare data, indiferent de mod sau simulator cred ca lumea s-a orientat mai ales dupa prezenta celorlalti la cursa. Scaderea numarului de participanti a condus invariabil la parasirea in avalansa a campionatului. Cei care se angajeaza sa participe vor sa aiba pe cineva de valoarea lui cu care sa se poata lupta iar daca numarul de participanti scade renunta si el la participare. In SLS s-au inscris in 2010-2011 33 de oameni din care au participat la curse doar 3 sau 4, dar nu au mai fost campionate de atunci si nu au fost activati.
Asa ca, dupa parerea mea, singura solutie ar fi un sistem de inscriere de principiu in campionat iar la fiecare cursa confirmare de participare/neparticipare. Daca se aduna un anumit nr de participanti la fiecare cursa, se continua campionatul, daca raman 3-4 inseamna ca nu mai are rost continuarea. Eventual cu penalizare pentru cumularea unui numar de neparticipari neanuntate. Problema care se pune este seriozitatea inscrierii sau confirmarii .
Poate ar fi bine de propus 2-3 moduri pe care fiecare sa le poata incerca in particular sau curse fun din care sa se aleaga (eventual voteze) modul ptr campionat astfel incat cel care se inscrie sa fie in cunostinta de cauza. Daca nu se aduna destula lume se schimba setul de moduri. Daca nici asa nu se aduna lumea atunci nu ramane decat sa asteptam simulatorul care sa-i multumeasca pe toti

.
Mi-e greu sa cred ca se va putea trece asa usor la rFactor2. S-a trecut partial la Race07 cand s-a facut 5 Euro asa ca un eventual 49,99Euro, chiar in conditiile unui simulator mult superior, nu va aduna prea multa lume.
In ceea ce priveste V8 mi-ar placea dar in Race (prefer sa astept rF2 in loc de rF

). Modul V8 FVR este lansat ptr rF cat si ptr Race de aceiasi moderi
FVR. Pe Nogrip a aparut si colectia de circuite V8-Evo. Similar exista mod Porsche Supercup. Ramane de verificat daca merge modul doar in Race07 cu Formula RR. Daca este necesar si GTREvo cade solutia.
In ceea ce priveste deconectarea datorita modurilor ma indoiesc ca e atat de frecventa pe cat se discuta. De cand alerg eu atat aici cat si pe R2P nu am avut decat 2-3 deconectari in masa si toate au fost din cauza legaturii cu serverul nu a modurilor folosite. Deci daca e vorba de moduri si lumea ar dori sa-l joace haideti sa il incercam intai online si abia dupa aceea sa-l rejectam.
In cazul in care se organizeaza campionat pot pune la dipozitie server GTR2, Race07_full sau NKPro_full dar doar sambata si/sau duminica pentru etape, sedinte de practice, hotlaping sau test, organizate in prealabil.