View unanswered posts | View active topics It is currently 13 Jun 2026, 09:39

Reply to topic  [ 31 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4  Next
CARS 
Author Message

DimAdi a subliniat bine: degeaba este circuitul scanat cum trebuie daca suspensiile si anvelopele nu se raporteaza cum trebuie. Ian Bell bate campii(si i-am zis) cu precizia lui de 2 mm si cei din iRacing fac la fel.
iRacing nu am jucat dar filmarile live nu replay(mare diferenta in orice joc) arat un joc cu fizica slaba si grafica pe masura.
RACE suspensiile si cauciucurile sunt "foarte" aproximate din lipsa de date reale.
Nu il am dar din pmdv CARS se prezinta cel mai bine. De ce zic asta, pentru ca am vazut ce poate Shift 2. Suntem inca foarte departe de simulare dar Madness engine sau cum ii zice o face cel mai bine, Mai sunt inca multe de implementat.
- directie variabila
- diferential central pentru AWD cu functionare manuala sau auto
- modul de functionare al suspensilor in raport cu telemetria(aceeasi din Shift 2)
- uzura realista pneurilor , a ambreajului , a franelor
- calcularea corecta a inertiei masinii, a fortei de franare a motorului, a cutii de viteza a ambreajului etc.
- sistem realist de franare cu distributie variabila (mecanica sau electronica) a fortei de franare
lista e lunga cu ce poate fi realizat iar pe langa acestea mai este o lista cu lucruri care nu poate fi implementata nici peste 10 ani zic eu.

15 Oct 2011, 18:40
Profile

Am intrat in CARS doar din curiozitatea de a urmari modul de dezvoltare a unui joc.
Ideea de a dezvolta jocul cu ajutorul comunitatii de simraceri e benefica dar pana la urma sunt niste limite impuse in primul rand de resursele financiare si tehnice si de dezvoltarea tehnologica preconizata a fi disponibila la data lansarii. Multe din elementele mentionate de tine nu cred ca au fost implementate nici pe simulatoarele profesionale cu atat mai putin vor fi implementate intr-un joc care trebuie sa aduca profit. Poate in viitor se va ajunge si la astea dar mai e pana acolo.
Nu cred ca e corect sa fii atat de radical cu iRacingul daca nu l-ai jucat. Daca l-ai juca s-ar putea sa-ti placa, cel putin unele aspecte.
De exemplu, desi au la activ Race si Shift, SMS inca bajbaie la partea de filtrare a semnalului FFB pentru volane si gamepad-uri care se cam influenteaza reciproc si au fost voci care au facut imediat comparatie cu fidelitatea FFB-ului din iRacing. In alt context au fost facute referiri si la LFS. Deci se cauta a se implementa ceea ce este bun in alte sim-uri, ceea ce nu e rau deloc.

Dar cum inca nu e cazul sa comparam CARS-ul cu alte sim-uri, cel putin deocamdata, iata cateva informatii noi:
- va fi implementata deformarea dinamica si uzura cauciucului precum si aparitia flatspot-ul atat ca modelare fizica cat si vizual;
- se va modela variatia de temperatura pe circumferinta pneului - incalzirea zonei petei de contact cu pista si racirea zonelor care nu se afla in contact cu pista;
- multiplayerul va merge in continuare pe varianta server dedicat, similar GTR.

- cam asa se doreste a arata damage-ul vizual:
Image

- asa arata modelul 3D al unei suspensii. Majoritatea elementelor sunt mobile:
Image

15 Oct 2011, 21:48
Profile WWW

tentativa mea de Drift in CARS http://www.youtube.com/watch?v=2pLcmNvTvwM
Din pacate neavand acces la steering lock care este prea mare nu pot sa dau si niste ture de circuit directia este prea sensibila pentru volanul meu Logitech EX
Nu stiu ce au avut in cap in Shift 2 de au facut FFB atat de prost doar aveau experienta cu GTR2 si GTL. Este putin imbunatatit in CARS se simte mai bine masina cand pierde aderenta pe puntea spate
Personal prefer FFB cat mai moale la centru si sa depinda de fortele care apar, adica daca iau viraj la viteza mai mare volanul sa-si revina mai repede si cu forta mai mare.

16 Oct 2011, 15:42
Profile

Am luat si eu pack-ul de 25 de euro. O sa instalez si sa testez putin.

17 Oct 2011, 12:43
Profile WWW

Tie ti-ar trebui un CARS-Rally :D.
Felicitari pentru sezonul 2011.

17 Oct 2011, 16:55
Profile WWW

Merci.
Daca nu abandonam era un rezultat cu adevarat super.
Ar fi fost locul 2 la raliul Iasului si locul 3 in campionat la final de sezon la clasa 6.

Poate la anul daca o sa rezolv cu sponsorizare :skid:

17 Oct 2011, 18:12
Profile WWW

Eon, ce inseamna packul de 25 euro? Ce iti ofera pe viitor pt. cei 25 de euro?

17 Oct 2011, 18:21
Profile YIM

Pai e o investitie. Cu cat va genera mai mult revenue, cu atat o sa castigi mai mult :)
Dar in timp ai acces la joc, asta e important.

17 Oct 2011, 19:45
Profile WWW

tress daca esti nehotarat baga 10E cum am facut eu, dupa mai adaugi 15 E fara probleme sau cat vrei , 10 E pt inceput e suficient avand in vedere ca sunt multe lipsuri (garaj setari ) multiplayer ec etc .

18 Oct 2011, 07:21
Profile

Ma intereseaza si pe mine o astfel de investitie dar nu am gasit niciun site oficial cu acest CARS, doar niste videoclipuri pe youtube....ma luminati si pe mine cu un link sau un sfat?

18 Oct 2011, 10:49
Profile
Reply to topic   [ 31 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4  Next